Fillimi | OPINION/ANALIZË

OPINION/ANALIZË

image
Komente: 0

Qytetërimi pa Njeri

Latif MUSTAFA
Latif MUSTAFA Përmasa e një qytetërimi është krijimi i sigurisë fizike dhe ontologjike të qytetarit të saj. Shpesh ndodhë që në kohë oscilimeve edhe më të vogla të lëkundjes së kësaj sigure, reflektimi rreth universaleve dhe...
image
Komente: 0

“A i dini emrat e dhjetë shkrimtarëve shqiptarë të Kosovës?”

Milazim KRASNIQI
Shkrimtarët shqiptarë të Kosovës, janë fshehur nga publiku, rrinë si në faj dhe vazhdojnë njëfarë autokomunikimi absurd, lexojnë vetëm atë që e shkruajnë vetë. Duket sikur u është bjerrë guximi, u janë bjerrë idealet....
image
Komente: 0

“Esnafët” që e shpëtuan shkollën shqipe në Ohër

Mixhait POLLOZHANI
Kontributi i komunitetit egjiptian, të cilët e parapëlqejnë epitetin “esnafë”, ka qenë i konsiderueshëm në hapjen e shkollës shqipe pas Luftës së Dytë Botërore në vitin 1945 dhe sidomos në mbijetesën e saj gjatë viteve...
image
Komente: 0

Kush është spiuni!?

Mefail ISMAILI
MEFAIL ISMAILI  Vetëm për katër ditë në Kuvend, nga të zgjedhurit e popullit dëgjova këto akuza: Marrëveshja e Ohrit ka dështuar, ajo nuk është implementuar. Gjuha shqipe nuk është zyrtare. Edhe pas 24 viteve nga pavarësia...
image
Komente: 0

Komunikimi estetik tradicional dhe bashkëkohor

Metin IZETI
Komunikimi tradicional, që në bazë e ka shpalljen, është një ngjarje sociale që kërkon ta inkuadrojë edhe kontributin e përmasës estetike dhe psikologjike. Qasjet e ndryshme të njerëzve ndaj orientimeve të caktuara të shijes nuk...
image
Komente: 0

Inkuizicioni

Behxhet JASHARI
Inkuizicioni i vështronte lëvizjet e botueseve dhe shitësve të librave në të gjitha qytetet e ndryshme evropiane, si në Itali, Spanjë, Francë, me qëllim që të ketë kontroll sa më efikas ndaj tyre. Pasi që...
image
Komente: 0

Koha e “derrave dhe majmunëve”

Ismail BARDHI
“…Ata të cilët Allahu i mallkoi, dhe me të cilët u zemërua, dhe i shndërroi në majmunë e derra, dhe ata që e adhurojnë shejtanin!...” (Maide, 60) Ajo që mungon në botën e sotme është dija...
image
Komente: 0

Institucionet demokratike dhe demokarcia institucionale

Argëtim SALIU
Vetëdija kolektive dhe kultura politike janë dy elemente të ndërlidhura me njëra-tjetrën, prandaj për të funksionuar mirë vendi, është e domosdoshme që këto dy komponentë të zhvillohen bashkarisht....
image
Komente: 0

Kur nuk shikohet realiteti

Abdylmenaf BEXHETI
Brenda 6 muajve për herë të dytë po bëjmë apel te ju, bashkatdhetarë të nderuar, që nëse nuk mundeni realisht të na ndihmoni, mos na i ngatërroni punët edhe ashtu të bëra lëmsh! Mos e...
image
Komente: 0

Rikthimi i Apisit - lindja e terrorizmit të ri shetëror serb

Milazim Krasniqi
Milazim KRASNIQI Ndër përgatitjet tinëzare që po bën Serbia për t’iu kthyer terrorizmit si mjet për destabilizmin dhe më vonë riokupimin eventual të Kosovës e të Bosnjes, duket se është edhe procesi më i ri i...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 578 | shfaqen: 1 - 10