Fillimi | GJUHËSI

GJUHËSI

image

Fishta në një dritë tjetër

Shkruan: Zeqirija Ibrahimi  Shkrimtari i madh shqiptar, që jo pa të drejtë dhe pa teprim cilësohet si Homeri Shqiptar, autori i Lahutës së Malcisë, Gjergj Fishta,
image

Gratë në gjuhë

Diktatura e burrave është aq antike, sa shtrihet deri edhe tek gjuha. Thuhet "njeri" për të thënë burrë dhe grua, thuhet "bebi" për të thënë vogëlush dhe vogëlushe, thuhet "bir" për të thënë djalë dhe vajzë” (Oriana Fallaçi). ...
Më tepër
image

“Lumi me ujë të bardhë“

Shkruan: Qemal MURATI, Kërçovë  Vardari është lumi i madh që buron nga masivi i Sharrit plak, në Vrutok, disa kilometra në veri të Gostivarit, në Maqedoni,...
Më tepër
gjithsej: 3 | shfaqen: 1 - 3