Fillimi | EKONOMI

EKONOMI

image

Banka Popullore rishikon shkallën e rritjes ekonomike

Banka Popullore e Maqedonisë ka rishikuar shkallën e rritjes së Bruto Prodhimit Vendor nga 4.1 në 3.1 për qind për këtë vit. Edhe përkundër kësaj,
image

Malajzia shpallet ekonomia më e përparuar islame

Kryeministri malajzian, Datuk Seri Nexhib Tun Razak deklaroi se është i kënaqur që Malajzia është shpallur ekonomia më e përparuar islame në botë nga Thomson...
Më tepër
image

Kreditë banesore me rritje rekorde prej mbi 18%

Kreditë banesore për vetëm një vit janë rritur për 4,4 miliardë denarë apo për 73 milionë euro, që është rritje rekorde prej 18 për qind,...
Më tepër
image

Mega-projekt në Turqi, sisteme të ujitjes në mbi një milion hektarë

Turqia po shënon një trend të vazhdueshëm të rritjes së investimeve në realizimin e një projekti të madh të zhvillimit të Anadollit Juglindore (GAP), që...
Më tepër
image

Derivatet e naftës me çmime të reja

Çmimet e derivateve të benzinës dhe të dizelit prej mbrëmë në mesnatë ulen për një denar për litër, vendosi sot Komisioni rregullator për energjetikë (KRRE). Çmimi...
Më tepër
image

Do të bllokohen xhirollogaritë nëse nuk paguhet taksa radiodifuzive

Drejtoria për të ardhura publike (DAP) nga data 15 e këtij muaji do të fillojë me pagesë të detyrueshme të llogarive të papaguara për taksën...
Më tepër
image

Maqedonia me rrogën më të ulët në rajon

Maqedonia vazhdon që të ketë rrogën më të ulët në rajon. Edhe pse muajve të fundit rogat në rajon kanë pësuar rënie, ndërsa në Maqedoni...
Më tepër
image

Rezervat ulin çmimin e naftës në botë

Çmimet e naftës kanë shënuar rënie në pritje të rritjes së rezervave në Shtetet e Bashkuara të Amerikës si dhe pas parashikimeve se rezervat e...
Më tepër
image

Bogoevski: Rritja ekonomike e planifikuar nuk do të realizohet

Njeriu i parë i Bankës Popullore, Dimitar Bogov, ka njoftuar se rritja ekonomike  planifikuar nuk do të arrihet dhe se pasojat e krizës politike tani...
Më tepër
image

Stavreski: 100 milionë euro linja kreditore për kompanitë vendore

Qeveria e Maqedonisë ka paralajmëruar 100 milion euro në vit për të ndihmuar kompanitë vendore përmes linjave kreditore të Bankës Maqedonase për Mbështetje të Zhvillimit,...
Më tepër
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 373 | shfaqen: 1 - 10